Kustantaja noudattaa Suomen tietosuojalainsäädännön säännöksiä henkilötietoja käsitellessään.

Käyttäjän antamia tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman käyttäjän lupaa muuten kuin lain määräyksestä. kustantaja voi luovuttaa kolmansille osapuolille käyttäjiä koskevia tietoja, joista yksittäinen käyttäjä ei ole tunnistettavissa.


1. Mikä on Sidominut.com?
Sidominut.com on yksityishenkilön vapaaehtoiseen harrastetoimintaan perustuva verkkoyhteisö, jonka tavoite on tarjota aiheesta kiinnostuneille verkko portaali.

Yhteisön henkilökuntaan tällä hetkellä kuuluvat käyttäjät näet Tietoja-sivultamme.

2. Miten Sidominut.com kerää tietoja käyttäjistään?
Sidominut.com kerää käyttäjistään tietoja kun:

Selaat verkkosivustoamme.
Rekisteröidyt käyttäjäksi ja hyödynnät käyttäjätiliäsi.
Kirjoitat yksityisen tai julkisen viestin, tai osallistut muuten yhteisön toimintaan.

3. Mitä henkilötietoja Sidominut.com kerää ja miksi?
Henkilötietojen käsittely perustuu tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) artiklan 6 kohtaan b (käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena). Kerätyt tiedot ovat tekninen edellytys palvelun toteuttamiseksi, ylläpitämiseksi, suojaamiseksi sekä jatkokehityksen mahdollistamiseksi.

3.1 Sidominut.com kerää tietoja sivustolla vierailijoista
Oletpa rekisteröitynyt käyttäjä tai et, ohjelmistomme kerää tietoja siitä, millä sivulla käyt ja tallentaa ajankohdan jolloin mikäkin tapahtuu. Siinä se hyödyntää evästeitä, palvelinlokeja ja muita menetelmiä.

Sidominut.com käyttää näitä tietoja:

Sivuston optimointiin, jotta se olisi nopea ja helppokäyttöinen.
Teknisten virheiden diagnosointiin.
Sivuston ja sen käyttäjien suojaamiseen teknisiltä hyökkäyksiltä tai muulta väärinkäytöltä.
Tilastojen tuottamiseen sivuston ja yksittäisten sivujen suosiosta.
Tilastojen tuottamiseen siitä, millaisilla ohjelmistoilla ja laitteilla sivustoa käytetään.
Kohdennetun verkkosivumainonnan toteuttamiseen.

3.2 Sidominut.com kerää tietoja rekisteröityneistä käyttäjätunnuksista
Monet yhteisön toiminnoista edellyttävät käyttäjäksi rekisteröitymistä. Se on edellytys esimerkiksi keskusteluun osallistumiselle. Rekisteröityminen edellyttää toimivan sähköpostiosoitteen syöttämistä järjestelmään, käyttäjänimeä ja käyttäjän itsensä valitsemaa salasanaa. Käyttäjänimi voi olla anonyymi nimimerkki, jos käyttäjä niin haluaa. Käyttäjätunnuksen tietoja käytetään käyttäjän tunnistautumiseen yhteisössä.

Sidominut.com käyttää sähköpostiosoitetta:

Ilmoittaakseen kirjoituksista, yksityisviesteistä ja muista tapahtumista yhteisössä.
Sähköposti toimii yhtenä käyttöliittymänä käyttäjän ja ohjelmistoalustan välillä.
Rekisteröimällä käyttäjätunnuksen käyttäjä suostuu oletusarvoisesti vastaanottamaan järjestelmän lähettämät ilmoitukset ja keskustelun tiivistelmät.
Käyttäjä voi käyttäjäasetussivullaan valita mitä sähköposteja hän vastaanottaa.
Käyttäjätunnuksen suojaamiseen ja salasanan vaihtamiseen.
Erikoistapauksissa henkilökunta voi ottaa suoraan yhteyttä käyttäjään.
Käyttäjä voi niin halutessaan ilmoittaa itsestään myös muita tietoja, mutta näitä ei vaadita. Nämä tiedot ovat muiden sivuston käyttäjien nähtävillä käyttäjätunnuksen julkisella profiilisivulla.

Käyttäjän syöttämien tietojen lisäksi Sidominut.com tallentaa käyttäjän IP-osoitteet WWW-palvelimen lokitietoihin. IP-osoitetta käytetään tilastointiin, analytiikkaan, järjestelmän suorituskyvyn optimointiin, teknisiltä hyökkäyksiltä suojautumiseen ja sekä yhteisön että yksittäisten käyttäjien suojaamiseksi haitalliselta toiminnalta.

3.3 Sidominut.com kerää tietoja kirjoitetuista viesteistä ja muusta toiminnasta yhteisössä
Sidominut.com kerää kirjoittamiesi viestien sisällön sekä tietoa kirjanmerkeistä, tykkäyksistä ja linkkien klikkaamisesta ja jakaa tätä tietoa verkkosivustolla. Yhteisömme on julkinen, joten toimintasi on kaikkien nähtävillä.

Sidominut.com kerää tiedot yhteisössä lähettämistäsi yksityisviesteistä, saattaen ne myös viestin vastaanottajan tai vastaanottajien nähtäville. Myös yhteisön ylläpitäjät voivat tarkastella yksityisviestejä tarpeen vaatiessa.

Sidominut.com säilyttää tiedot käyttäjätunnuksesi poistamiseen asti. Poistaessasi käyttäjätunnuksesi kaikki sivustolle lisäämäsi tiedot hävitetään.

3.4 Minne käyttäjätiedot tallennetaan?
Sidominut.com:n keräämät käyttäjätiedot sekä valokuvat ja videot tallennetaan Online.netin Ranskassa sijaitsevaan datakeskukseen.

3.5 Miten voin nähdä tallennetut käyttäjätietoni?
Voit nähdä käyttäjätietosi koska tahansa tilin asetukset valikon kautta oikeasta yläreunasta.

3.6 Miten voin muuttaa tai poistaa käyttäjätietojani?
Voit muuttaa käyttäjätietojasi koska tahansa tilin asetukset valikon kautta oikeasta yläreunasta. Halutessasi voit käyttäjänä pyytää ylläpidolta tietojesi poistoa ja käyttäjätunnuksesi anonymisointia. Ylläpidolla on oikeus olla poistamatta tietoja hyvällä syyllä, tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) artiklan 17. perusteella.

Käyttäjä lisensoi yhteisössä julkaisemansa viestit julkisiksi Creative Commons -lisenssillä ja niitä ei lähtökohtaisesti poisteta.

4. Automaattinen päätöksenteko
Sidominut.com:n sivusto voi luokitella viestejä roskapostiksi automaattisen algoritmin avulla. Jos katsot roskapostiluokittelun olevan virheellinen, voit ottaa yhteyttä ylläpitoon asian korjaamiseksi.


5. Jakaako Sidominut.com käyttäjätietoja muille osapuolille?
Sidominut.com jakaa ja julkaisee käyttäjätietoja, kuten on kuvattu kappaleessa 3.
Sidominut.com ei luovuta keräämiään tietoja kolmansille osapuolille, poislukien mahdolliset viranomaispyynnöt, joihin on lakisääteinen velvoite vastata.
Lisäksi Sidominut.com käyttää seuraavia kolmannen osapuolen palveluita yhteisön tuottamiseen.

Palvelu Tietosuojakäytäntö
Google Analytics https://policies.google.com/privacy Käyttäjätilastointi ja analytiikka
CloudFlare https://www.cloudflare.com/privacypolicy/ Nimipalvelu, CDN ja palomuuri

6. Suojauksen perusteet
Sidominut.com:n henkilökunta noudattaa tietojen käsittelyssä huolellisuutta. Ylläpito huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden henkilöiden toimesta, joiden tehtävänkuvaan yhteisössä se kuuluu. Tekninen suojaus perustuu käytetyn ohjelmistoalustan menetelmiin sekä kolmannen osapuolen kumppaneiden (kts. 5. kappale) toteuttamiin teknisiin ratkaisuihin.

Valitettavasti mikään tekninen järjestelmä ei ole täysin turvallinen tietokonejärjestelmien väärinkäyttäjiä vastaan ja tietojen toimittamiseen sekä käsittelyyn liittyy aina riskejä riippumatta siitä, miten tietoja kerätään ja käsitellään.

7. Miten voin ottaa yhteyttä tietosuojaan liittyvissä asioissa?
Rekisteröityneet yhteisön käyttäjät voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

8. Miten saan tietoja mahdollisista tietosuojakäytäntöjen muutoksista?
Tämä tietosuojaselosteen versio julkaistiin ja astui voimaan 24.05.2018.